Hondenschool Dogstart
E: info@dogstart.nl
T: 06 4910 8700 (Bart)
T: 06 4000 5403 (Eveline)

Do As I Do

Do As I Do – sociaal leren door imiteren
Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat honden de bijzondere aanleg hebben om sociaal te leren van mensen. Zij doen dit door gedrag te imiteren. Denk bijvoorbeeld aan het gaan staan op een bank, het maken van een rondje of het openen van een doos. Honden imiteren overigens niet alleen mensen, ze kopiëren ook gedrag van elkaar.

Kan mijn hond dit ook?
Jazeker! Iedere hond wordt geboren met het vermogen om sociaal te leren. Het maakt niet uit of u een rashond of een kruising heeft of hoe oud de hond is. Bij het aanleren van de Do As I Do trainingsmethode is het ook niet van belang of uw hond veel of weinig trainigservaring heeft.

Het is echter wel zo dat deze nieuwe trainingsmethode niet onderschat moet worden! Het vergt, zeker in het begin, vaak veel tijd en geduld om de hond het concept van Do as I do aan te leren. Dit dient volgens het Do As I Do trainingsprotocol te gebeuren, zodat de hond gaat generaliseren en gaat leren dat het commando 'Do it' betekent dat hij de eigenaar na moet doen, ongeacht wat voor handeling deze voordoet.

Do As I Do
  • Maximaal 6 honden
5 groepslessen van 60 minuten
€ 100,00