Hondenschool Dogstart
E: info@dogstart.nl
T: 06 4910 8700 (Bart)
T: 06 4000 5403 (Eveline)

Sociale Hond aan de lijn

Heeft uw hond moeite in de omgang met andere honden?
Er zijn veel honden die niet goed weten hoe ze om moeten gaan met andere honden. De manier waarop zich dit uit, verschilt per hond. Zo vertoont de ene hond angstig of opgewonden gedrag en een andere hond agressief of onderdanig gedrag. Een belangrijke taak voor de eigenaar om hier iets aan te doen. Alleen, weten veel eigenaren vaak niet hoe ze moeten handelen in dergelijke situaties. Of, ze doen dit op een wijze die totaal averechts werkt waardoor het gedrag van de hond alleen maar verergert. Daarnaast zijn er ook veel eigenaren die er voor kiezen om interactie met andere honden totaal te vermijden. Deze honden gaan hierdoor minder vaak naar buiten waardoor het negatieve gedrag alleen maar versterkt wordt en de honden ook geen gelegenheid meer krijgen om hun broodnodige energie kwijt te raken. Kortom, ellende alom en al snel is een negatieve spiraal ontstaan. Tijd om hiermee aan de slag te gaan!

De cursus Sociale Hond aan de lijn; een unieke leersituatie!
Speciaal voor deze honden en bazen organiseert Hondenschool Dogstart de cursus Sociale Hond aan de lijn. Tijdens deze cursus wordt iedereen individueel begeleidt bij het specifieke probleem van zijn hond. Uw hond leert hoe hij behoort te communiceren met andere honden zonder bijvoorbeeld angst, agressie of opwinding. Uiteraard heeft veiligheid tijdens de cursus Sociale Hond aan de lijn de hoogste prioriteit!

Eigenaar vergroot kennis gedrag eigen hond en andere honden
Maar, het is niet alleen de hond die leert hoe hij moet omgaan met andere honden, ook de eigenaar gaat zijn kennis over zijn eigen hond én andere honden vergroten. Dit zorgt ervoor dat veel problemen met de eigen hond en andere honden voorkomen kunnen worden.

Anticiperen, begeleiden en voorkomen
Tijdens de cursus Sociale Hond aan de lijn, leert u de lichaamstaal van uw hond te "lezen" en hierop te anticiperen zodat bijvoorbeeld uitvallen naar andere honden voorkomen kan worden. U leert hoe u uw hond kunt begeleiden zodat hij rustig en ontspannen kan leren omgaan met andere honden. Daarnaast gaat u leren hoe u er voor kunt zorgen dat uw hond geen problemen hoeft op te zoeken of op te lossen, maar dat u degene bent die dat regelt!

Sociale Hond aan de lijn
Voor honden die moeite hebben met andere honden
  • Maximaal 6 honden
  • Les van een gediplomeerde gedragstherapeut
  • Op ons omheinde trainingsveld in het Ghoybos

9 groepslessen van 60 minuten
€ 225,00