Hondenschool Dogstart
E: info@dogstart.nl
T: 06 4910 8700 (Bart)
T: 06 4000 5403 (Eveline)

Hersenwerk voor honden

Regelmatig organiseert Hondenschool Dogstart workshops en (privé) lessen Hersenwerk voor honden.

Wat is Hersenwerk voor honden?
Hersenwerk voor honden is puzzelen voor baas en hond. Er wordt gestart met simpele puzzels die steeds iets moeilijker gemaakt kunnen worden. Tijdens het puzzelen proberen de honden iets lekkers of speelgoed te bemachtigen. Ze kunnen dit te pakken krijgen door bijvoorbeeld hun neus te gebruiken, maar ook door kijken, schuiven of trekken. Voor iedere hond en eigenaar zijn er wel een aantal puzzels die té leuk zijn om te laten liggen.
De ene hond zal zich snel ontwikkelen en in staat zijn om hele moeilijke puzzels op te lossen, en een andere hond heeft voldoende uitdaging in een simpele puzzel!

Bevordert band tussen eigenaar en hond
Hersenwerk voor honden wordt samen door eigenaar en hond uitgevoerd. Naast het feit dat de meeste honden en bazen dit als heel plezierig ervaren, bevordert het ook de onderlinge band. En juist die band is zo belangrijk tussen een eigenaar en zijn hond.

Eigenaar leert hond begrijpen
Bij Hersenwerk voor honden is het noodzakelijk en belangrijk bij het puzzelen dat de eigenaar goed zijn hond observeert. Hierdoor vergroot de baas zijn kennis over het gedrag van zijn hond waarin beiden in allerhande dagelijkse situaties ook een groot voordeel van hebben.

Voordelen Hersenwerk voor honden
Naast het voordeel dat er op een actieve manier aan de band wordt gewerkt en de baas leert zijn hond te begrijpen, biedt hersenwerk nog legio voordelen:
- geschikt voor honden van alle leeftijden;
- leert honden concentreren en zelfbeheersing;
- bevordert het zelf oplossend vermogen;
- ideale aanvulling in training en gedragstherapie;
- geeft drukke honden rust en voldoening;
- bevordert het zelf oplossend vermogen;
- zeer geschikt voor geblesseerde en revaliderende honden;
- angstige en onzekere honden worden minder angstig en zekerder.

Hoe werkt Hersenwerk voor honden?
Bij Hersenwerk voor honden wordt gestart met een simpele puzzel die steeds moeilijker gemaakt kan worden. Tijdens het puzzelen is het de bedoeling dat de hond iets lekkers of een speeltje bemachtigt door bijvoorbeeld neus of poten te gebruiken. De manier waarop dit gedaan wordt, verschilt per hond. En, zo zal de ene hond voldoende hebben aan een hele simpele puzzel en is voor een andere hond zelfs een extreem moeilijke puzzel bijna geen uitdaging.

Stimuleert alle zintuigen
Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van de hond. Daarnaast moeten ze creatief zijn om het brokje of speeltje te pakken te krijgen; en dat is puzzelen! Hersenwerk zorgt voor voldane, vrolijke, slimme en zelfverzekerde honden van alle leeftijden!

Workshop Hersenwerk
  • Je leert hoe je je hond het puzzelen aanleert
  • Je doet ideeën op om zelf puzzels te maken
  • Alle honden zijn tegelijkertijd bezig met puzzelen
  • Er heerst totale rust tijdens deze workshop
  • Op ons omheinde trainingsveld in het Ghoybos

1 groepsles van 120 minuten
€ 35,00
Inclusief drinken en iets lekkers