Hondenschool Dogstart
E: info@dogstart.nl
T: 06 4910 8700 (Bart)
T: 06 4000 5403 (Eveline)

Kind en Hond

Wordt een Dogstart Junior Hondentrainer!

Niets is leuker dan dat uw (klein)kind en hond de beste maatjes zijn. Spelen, knuffelen en gezellig samen zijn. Dit kan ook heel goed! Om dit veilig en verantwoord te laten verlopen zijn er omgangsregels. Tijdens deze cursus leren de kinderen deze omgangsregels. Tegelijkertijd leren de kinderen kijken naar het gedrag van de honden, om zo beter te begrijpen wat de honden proberen te vertellen. We maken van uw (klein)kind een Dogstart Junior Hondentrainer!

Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus leert uw (klein)kind wat wel en niet kan bij de eigen hond, maar ook bij vreemde honden. Basis omgangsregels tussen kinderen en honden komen spelenderwijs aan bod op een interactieve manier. Ook gaan de junior hondentrainers de honden een aantal basiscommando’s, trucjes en spelletjes aanleren.

Doel van de cursus
Bij deze cursus is het de bedoeling dat zowel de kinderen als de honden respect voor elkaar krijgen. Als een kind de lichaamstaal van de hond leert herkennen en begrijpen, zal uw kind bijvoorbeeld ook zien wanneer de hond even géén zin heeft om te spelen.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Alle hondenrassen zijn welkom, op voorwaarde dat zij absoluut geen problemen hebben met vreemde honden, mensen en kinderen en dat zij beschikken over een normale basis gehoorzaamheid. De kinderen moeten onder begeleiding staan van minimaal één volwassene die het kind blijft ondersteunen tijdens de gehele les.

Overige informatie
Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 1 uur.

Indien u vragen heeft over de cursus Kind en Hond of als u meer informatie wenst, neemt u dan contact met ons op.

Klik hier voor de tarieven.